Onlangs kwam van een klant de vraag of ik hem wilde helpen met de aanschaf van een nieuwe TV. Persoonlijk ben ik helemaal enthousiast van de OLED TV’s van LG, alleen is de prijs voor velen nog te hoog of zijn ze net te groot, ze beginnen namelijk pas bij 55 inch. Bij het zoeken naar een geschikte TV zoek ik naar een TV met de beste prijs-kwaliteitsverhouding, welke TV geeft het beste beeld voor het budget van de klant. Zo kan ik voor elke prijsklasse de klant het beste eindresultaat geven en dat is juist het motto waar ik voor sta, kwaliteit en service! De keuze voor deze klant kwam al snel uit op een Sony KD-49XE8099 en een losse Humax IRHD-5400C decoder. De meeste mensen kiezen voor het gemak van een CI-module in de TV, alleen geeft deze losse decoder een veel beter beeld dan een CI-module in de TV en daar gaan we natuurlijk voor.
Na het leveren van de TV en de decoder, heb ik de TV aan de muur opgehangen, geïnstalleerd en ingesteld, dit wordt natuurlijk ook door de elektronicazaak gedaan alleen gaat het bij mij veel verder. Alle kabels worden netjes weggewerkt in een kabelgoot, de tv wordt op de juiste hoogte geplaatst en het beeld wordt zo goed mogelijk afgeleverd. Ik kan zelfs voor een meerprijs de TV kalibreren en dan weet je niet wat je ziet, het eindresultaat is verbluffend. Het beeld wordt scherper, contrastrijker en levensecht, een wereld van verschil met een niet afgestelde TV. Je kan beter een iets goedkopere TV kopen en die kalibreren, dan een duurdere kopen zonder kalibratie zo veel scheelt het.