Eind mei heb ik weer een 65 inch (165cm) LG OLED tv mogen installeren en kalibreren. Deze klant is al jaren vaste klant bij AudioFacts en ging van een kleiner plasma scherm over na de 2017 serie LG OLED tv, wat een wereld van verschil is. De LG OLED tv’s zijn de beste tv’s die je op dit moment kunt krijgen.Voordat het scherm op de muur wordt geïnstalleerd kijken we als eerste vanuit de ideale zitpositie naar de beste plek, voor de beste kijkervaring is namelijk de hoogte van het scherm en de plaatsing enorm belangrijk. Met een speciale laser wordt deze hoogte vervolgens op de muur geprojecteerd, hierna worden de beugel en de tv op de muur geplaatst. Na controle met een laserwaterpas wordt de tv exact tot op de mm recht gehangen. Na de installatie op de muur wordt de tv met een professioneel kalibratiesysteem gekalibreerd, het verschil van voor en na kalibratie is extreem, het beeld wordt veel scherper, contrastrijker en de kleuren zijn levensecht. De kijkbeleving is na kalibratie veel intenser, maar rustiger voor je ogen. Bij een niet gekalibreerd scherm hebben mensen vaker last van hun ogen of krijgen ze hoofdpijn. Een kalibratie kost een paar honderd euro maar voor dat geld heb je wel een tv die vele malen beter presteert en het ook nog eens beter voor je gezondheid. Wil je meer informatie over het kopen van een TV of het kalibreren van een scherm neem dan even contact met me op.